- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 1 kg |
śmietanka kremówka | pół litra |
bezy | z jednej porcji prze |
Upiec bezy według przepisu podstawowego: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-bezy/. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć. Kremówkę ubić na sztywno. Na bezach układać śmietanę a na niej pokrojone owoce.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...