- Czas 4 godz.
- Trudność
- Porcja dla
buraki | 500 g |
pęczek włoszczyzny | 1 |
ząbki czosnku | 2 |
kilka ziarenek czarnego pieprzu |
suszone borowiki | 10 g |
cebula | 1 |
listek laurowy | 1 |
sól | |
Zalać grzyby zimna wodą i odstawić do namoczenia na parę godzin. Dokładnie umyć buraki i upiec w folii aluminiowej do miękkości. Przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ugotować wywar z włoszczyzny i cebuli, doprawić solą, pieprzem i listkiem laurowym. Dodać do bulionu starte buraki i posiekany czosnek. Dolać wodę z moczenia grzybów i pokrojone w paski borowiki. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut, odcedzić i doprawić.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...