- Czas 2 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
wywar mięsny | 1 l |
wędzone żeberka | 200 g |
śmietanka 30% | 1 szklanka |
pszenny zakwas | 2 szklanki |
czosnek | 4 ząbki |
biała kiełbasa | 4-6 kawałków |
cebula | 1 |
boczek wędzony | 200 g |
jajka | 4-6 |
majeranek | garść |
chrzan | 1 duża łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
Wywar mięsny gotować przez godzinę z wędzonymi żeberkami. Ugotować jajka na twardo. Do wywaru dodać zakwas i czosnek i gotować kolejną godzinę. Wlać do śmietanki kilka łyżek wrzącej zupy, zamieszać i wlać do zupy. Doprawić chrzanem. Cebule i boczek pokroić w kosteczkę. Do barszczu włożyć białą kiełbasę i gotować 10 minut. Wyjąć kiełbasę i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać boczek, dorzucić cebulę i podsmażyć na złoto. Pod koniec dodać majeranek. Cebulę z boczkiem dodać do zupy. Odstawić do następnego dnia. Podawać z dodatkiem kiełbasy i jajka na twardo.
Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler! |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...