- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
kasza kukurydziana błyskawiczna | 200 g |
woda | 1 litr |
masło | 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
opieńki | 200 g |
boczek | 100 g |
natka pietruszki | 1 pęczek |
sól i pieprz | |
Grzyby oczyścić. Boczek pokroić w kosteczkę. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Boczek podsmażyć na patelni, dodać grzyby, usmażyć. Ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu. Foremki na babeczki lub małe miseczki posmarować wewnątrz olejem. Odłożyć część grzybów i natki do dekoracji. Resztę wymieszać z kaszą. Doprawić masłem, solą i pieprzem. Włożyć kaszę do miseczek, lekko ugnieść. Odwrócić babeczki i wyłożyć na talerze. Podawać udekorowane odłożonymi grzybami i natką.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...