Włożyć puszkę z mlekiem do garnka wypełnionego wodą i gotować 4 godziny. Przez cały czas puszka musi być zakryta wodą. W tym czasie przygotować ciasto. Składniki ciasta posiekać dużym, ciężkim nożem (masło powinno być pokrojone w kostkę) , zagnieść w kulę, włożyć do woreczka plastikowego i wstawić do lodówki na godzinę. Rozwałkować, wykleić nim natłuszczone i oprószone mąką foremki do babeczek. Nakłóć widelcem i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Wyjąć z foremek, ostudzić. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
Wyjąć puszkę z wrzątku, ostudzić. Otworzyć. (Nigdy nie otwierać gorącej puszki – chyba, że chcemy by malowanie sufitu stało się koniecznością oczywistą dla każdego z domowników.) Na dno każdej babeczki położyć łyżeczkę dżemu cytrynowego. Dżem przykryć kajmakiem. Posypać płatkami. Wystudzić .