1. Ciasto francuskie: Przesiej mąkę do miski, dodaj szczyptę soli, masło pocięte w plastry lekko obtoczone w mące, a potem lodowatą wodę i ugniataj zwarte ciasto. Formuj kulę i przenieś na stolnicę. Rozwałkuj je na kwadrat o grubości 1 cm. Unieś 1/3 ciasta od krawędzi dolne i złóż do środka, to samo zrób z górnymi częściami ciasta. Sklej warstwy za pomocą wałka. Przekręć ciasto o 90 stopni i powtarzaj czynność. W rezultacie ciasto rozwałkowane powinno mieć 5 mm grubości. Zwiń ciasto i ponownie wałkuj. Umieść w foli aluminiowej i chłodź 30 min w lodówce. Nagrzej piekarnik na 200 stopni. . Foremki na babeczki posmaruj olejem. Rozwałkuj ciasto na kwadrat. Wytnij z niego mniejsze kwadraty i oblep foremki. Piecz aż do momentu zarumienienia się ciasta. Dla leniuchów ciasto gotowe można kupić w sklepie.
2. Farsz 1: Pokrój 200g śledzi w drobną kostkę i wrzuć do miseczki. Orzechy nerkowca przyrumień na patelni z odrobiną masła. Do małego kubeczka daj 2 łyżeczki miódu i ocetu ryżowy i zamieszaj. Do naczynia dodaj 2 papryczki chili , kolędre, 1 dymke posiekane w drobną kostkę i trochę soku z cytryny. Sosem zalej śledzie z orzechami i rozłóż farsz na babeczki.
3. Farsz 2: Jajka ugotuj w osolonej wodzie, a następnie gdy ostygnął pokrój kostkę. 200g Śledzi pokrój w kostkę. 100g Orzechy włoskie skarmelizuj na 1 łyżece miodu i dodaj do reszty. Na sos pokrój1 papryczkę chili, kolędre ,1 dymkę i dodaj jogurt naturalny i majonez. Przypraw i dokładnie wymieszaj z farszem . Rozłóż na babeczki.
4. Farsz 3: 200g Śledzi pokrój kostkę, dodaj do nich biały ser, posiekaną 1 dymkę i 1 chili. Do farszu dodaj śmietanę i dopraw. Orzechy włoskie skarmelizuj na 1 łyżece miodu. Farsz rozłóż na babeczki a na nich po jednym skarmelizowanym orzechu.