Piekarnik rozgrzać do 180⁰C. Masło z cukrem utrzeć, dodawać kolejno jajka, cały czas mieszając. Wymieszać mąkę, mielone migdały, kakao, proszek do pieczenia. Wsypać do masy maślanej i dokładni wymieszać. Nałożyć ciasto do formy na muffinki. Piec 12-15 minut. Udekorować babeczki płatkami migdałowymi.
Babeczki czekoladowo - migdałowe
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
miękkie masło | 0,5 kostki |
cukier | 0,5 szklanki |
jajko | 3 |
mąka | 1 szklanka |
mielone migdały | 0,5 szklanki |
kakao | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
płatki migdałowe | do dekoracji |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.