- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
wędzone sardynki | 250 gram |
tłusty twaróg | 200 g |
mała posiekana cebula | |
świeżo mielony czarny pieprz | |
przecier pomidorowy | 1 łyżka |
sól | |
ostra papryka w proszku | |
słodka papryka w proszku | |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
Szczypiorek lub ogórki kiszone | |
Cebulę posolić i odstawić. Sardynki oczyścić i drobno posiekać. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę i przyprawy. Wymieszać ryby z twarogiem, dodać cebulę. Nałożyć pastę na pajdy chleba, oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przyozdobić ogórkami lub szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...