- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
morele | 1 kg |
jabłka | 1 kg |
cukier | 1 kg |
cynamon w laskach | 1 |
anyż w gwiazdkach | 5-6 |
Morele umyć, osuszyć, odpeskować, pokroić na paseczki. Jabłka obrać, pokroić włożyć do rondla razem z morelami, cynamonem i anyżem. Rozgotować mieszając. Można dodać pół szklanki wody, aby nie przywarły. Dodać cukier. Gotować 15 minut. Wyjąć przyprawy. Gorący dżem włożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić, odwrócić
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...