Cebulę pokroić w talarki, grzyby w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać grzyby i smażyć tak długo, aż woda odparuje. Dodać cebulę, masło, sól i pieprz. Podsmażyć. Pietruszkę, seler i marchew pokroić na kawałki i zalać bulionem. Gotować 20 minut. Dodać grzyby z cebula i gotować jeszcze 10 minut. Zdjąć garnek z ognia. Zmiksować zupę. Zabielić śmietaną.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeże borowiki | 600 g |
seler | 1/4 |
pietruszka | 1 |
duża marchew | 1 |
śmietana 18% | 1/2 szklanki |
natka pietruszki | 1/4 pęczka |
oliwa | 2 łyżki |
cebula | 1 |
bulion warzywny | 1 1/2 l |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...