Ugotować ziemniaki, wystudzić i zemleć razem z serem. Drobno pokroić cebulę i zeszklić na maśle. Dodać do masy ziemniaczanej i wymieszać. Pokroić drobno szczypiorek, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż się ładnie przyrumienią.
Krokiety z nadzieniem do pierogów ruskich ze szczypiorkiem
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | 6 |
ziemniaki | 500 g |
biały ser | 200 g |
cebula | 1 |
szczypiorek | garść |
bułka tarta | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
masło | 1 łyżka |
jajko | 1 |
sól | |
pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.