Tiramisu krok po kroku
DrukujPrzygotowując tiramisu należy pamietać, że deser przed wydaniem musi poleżeć w lodówce kilka godzin. Przepis znajdziecie tutaj:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/klasyczne-tiramisu/
Tiramisu pięknie prezentuje się w przeroczystym naczyniu ale można przygotowac je rżónież w innej formie. Ładnie wygląda deser przygotowany w pucharkach, w pojedynczych porcjach.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Sernik Stefanii Przypkowskiej
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Jak sklarować galaretę do ryby
- 6. Kulebiak z kapustą i grzybami
- 7. Wafle gdańskie
- 8. Ciasto na pizzę
- 9. Śledź piernikowy z rodzynkami
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...