Gdy ryba pachnie mułem…
Drukuj
Mięso ryby w ogóle nie powinno pachnieć mułem. Jeśli trafimy na taką rybę, to oznacza, że została ona nieodpowiednio przygotowana do sprzedaży. Ryba z dobrego gospodarstwa nigdy nie będzie smakowała mułem. Żeby uratować smak, możemy skropić ją sokiem z cytryny lub moczyć przez kilka godzin w wodzie z solą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...