Foremka do jajek
Drukuj
To że żółtko w jajku ugotowanym na twardo ma zawsze taki sam owalny lub okrągły kształt znudziło się Japończykom. Wymyślili więc specjalną foremkę do gotowania jajek, których żółtka mogą wystąpić w formie kwadratu, serduszka, kwiatka itd.
Na kanapkach takie modernistyczne plasterki jajek prezentują się naprawdę świetnie. Pełni podziwu dla japońskiej myśli technicznej czekamy na podobną foremkę do jajek na miękko, które ciągle pozostają nużąco okrągłe.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 10. Arbuz jak viagra
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...