Zagadnienie krojenia awokado jest niezwykle skomplikowane ze względu na trudny kształt tego owocu. Nieforemna gruszka z ogromną pestką w środku uchodzi na dodatek za potrawę wykwintną.
Gadżety
-
Silikonowe foremki do smażenia
Naleśnikowe serduszko a może motylek z gatunku Jajko Sadzone? Wszystko jest możliwe. Silikonowe foremki na patelnię uczynią proste dania graficznymi dziełami sztuki. Każdy z pewnością woli jajko sadzone w kształcie motyla niż nieforemnej plamy.
-
Krajalnica do kostki
Robienie tradycyjnej sałatki jarzynowej ma swoją ciemną stronę. Jest nią krojenie warzyw i jajek w kosteczkę. Kawałek metalowej kratki ujęty we wdzięczne kółeczko znakomicie tę czynność ułatwia. Szybko, równo, bez nerwów.
-
Foremka do jajek
To że żółtko w jajku ugotowanym na twardo ma zawsze taki sam owalny lub okrągły kształt znudziło się Japończykom. Wymyślili więc specjalną foremkę do gotowania jajek, których żółtka mogą wystąpić w formie kwadratu, serduszka, kwiatka itd.
-
Obieraczka do warzyw
Cóż mi za gadżet – zakrzykniecie! Obieraczkę każdy ma! To prawda ale... nie taką! Obieraczka Victorinox to narzędzie, które pokocha każdy, kto weźmie je do ręki. Inne się do niej nie umywają. Potrafi nawet cieniutko obrać pomidora.
-
Rurka do obierania czosnku
Silikonowa rurka do obierania czosnku to wynalazek epokowy. Ma same zalety. Obiera dokładnie i szybko. A ręce nadal pachną perfumami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...