Makaron, który nie tuczy
Drukuj
Nawet na diecie nie trzeba już rezygnować z ulubionego spaghetti. A to dzięki nowatorskiemu makaronowi Skinny Noodles. Znany również jako konnyaku noodles jest najmniej kalorycznym makaronem na świecie. W 100 jego gramach jest tylko 6,4 kalorii
Te żelowe nitki makaronu powstają z mąki, która jest produkowana z warzywa o nazwie dziwidło (konjac) - uprawiane jest ono w Chinach, Japonii i Indonezji. Wyciąg z dziwidła, jest często stosowany jako suplement diety w walce z otyłością. Jest w nim spora dawka glukomannanu. To błonnik, który pęcznieje w żołądku i powoduje uczucie sytości.
Co więcej, w tym dietetycznym makaronie nie ma tłuszczu, cukru, glutenu, jajek, mleka oraz tofu. Dzięki temu jest to doskonała alternatywa nie tylko dla tych, którzy się odchudzają, ale też tych, którzy walczą z alergią pokarmową.
Co ciekawe, makaron nie ma żadnego smaku, dlatego też doskonale wchłania i przejmuje smak sosów czy zupy.
Redakcja