Napoje energetyczne i izotoniczne po ciężkim treningu na siłowni odłóż na bok. Zamiast nich sięgnij po sok pomidorowy.
Ciekawostki
-
Najszybsza pizza
Kto z Was nie czekał godzinami na zamówioną do domu pizzę? Z problemem próbują radzić sobie Amerykanie, którzy organizują tzw. „Igrzyska pizzy”. Jedna z konkurencji to robienie ciasta na czas i to właśnie w tej kategorii padł kolejny kulinarny re...
-
Kubuś Puchatek się nie mylił
Kubuś Puchatek miał jednak rację. Małe co nieco jest lepsze niż duże porcje jedzenia. Udowodnili to naukowcy wykorzystując czekoladę, szarlotkę i chipsy. Eksperci z Cornell University sprawdzili czy osoby, którym podaje się mniejsze porcje przekąs...
-
Czy sowy są pulchniejsze od skowronków?
Kto później wstaje, później je główny posiłek, a w konsekwencji przybywa mu zbędnych kilogramów.
-
Warzywa i owoce mogą zastąpić solarium!
Najzdrowszy samoopalacz świata to owoce i warzywa. Trzy porcje warzyw i owoców dziennie wpływają nie tylko na stan skóry, ale poprawiają także jej koloryt.
-
Miód będzie bardzo drogi!
Ceny miodu będą wyższe! Świętokrzyscy pszczelarze mówią, że to z powodu długiej zimy i deszczowej wiosny. Dlatego miodu w tym roku może być mniej i będzie droższy.
-
Kamera śledzi jedzenie
Naukowcy mogą dokładnie śledzić to, co jemy. Ma w tym pomóc kamera, która wisi na szyi i rejestruje wykonywane czynności. Dzięki temu eksperci mają zdobywać dodatkowe informacje na temat diety i stylu życia badanych osób – pisze American Journal o...
-
Makaron za 2 tysiące dolarów
Ręcznie robione tagliolini podawane z kawałkami świeżego kraba i czarnymi truflami. To składniki najdroższego dania makaronowego na świecie.
-
Ranking kawiarni wg GlobalGrasshopper
Gotowy jest ranking klasowych kawiarni z historią. Najwięcej na świecie jest ich w Portugalii i we Włoszech. Auto zestawienia, portal GlobalGrasshopper, docenił też polską Jamę Michalika.
-
Polska winem stoi?
W Zaborze koło Zielonej Góry powstaje największa polska winnica. Jest plan, żeby była centralnym punktem odradzania się tradycji winiarskich na Ziemi Lubuskiej. Ich historia sięga XII wieku. W projekcie jest też ścieżka edukacyjna i wytwórnia win ...
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...