O tym, że znaczna część włoskiej oliwy z etykietką Extra Vergin, która trafia na amerykański, rynek to podejrzane mieszaniny różnych tłuszczy, karotenu i soku z trawy, wie już każdy amerykański smakosz. Teraz będzie to wiedziało każde amerykańskie...
Ciekawostki
-
Samochody na cukier
Koncern Audi znalazł wreszcie dobre zastosowanie dla cukru. Jak wiadomo cukru nie należy jeść, gdyż jest to bardzo szkodliwe ale robić z niego benzynę można.
-
Zła wiadomość dla producentów zmywarek
Ani zmywarki ani płyn do naczyń nie są potrzebne do czyszczenia naczyń pokrytych powłoką, do której nie przywiera brud. Wystarczy spłukać je wodą.
-
Bawimy się jedzeniem
Na przekór zasadom wpajanym od wieków małym dzieciom, mówiącym, że nie wolno bawić się jedzeniem, australijska agencja reklamowa WHYBIN/TBWA przygotowała ilustracje, które z wielkim smakiem zaprzeczają tym zasadom.
-
Z tej książki można jeść
Dwóch projektantów Alessandro Garlandini i Sebastiano Ercoli zaprojektowało „lunch book”, książkę w formie talerzy. Dostali za to pierwszą nagrodę w konkursie na lunch box wystawy światowej w Mediolanie w 2015 roku.
-
Batoniki ze świerszczy
Już w lutym na rynek trafi batonik ze świerszczy, znakomite źródło białka. Produkt niby nowy ale zgodny z dietą paleolityczną.
-
Zadyma w sprawie wędzarni
Od września 2014 roku, na terenie całej Unii Europejskiej będą obwiązywały nowe normy zawartości rakotwórczej substancji benzo(a)pirenu, w wędzonych produktach. Dotychczasowe normy dopuszczające 5 mikrogramów toksycznej substancji na 1 kg produktu...
-
Cud miód box
Fantastyczny, nieco szalony pomysł dla wszystkich, którzy lubią kulinarne niespodzianki. Co miesiąc pod drzwi można dostać pudełko a w nim 5 produktów. Wszystkie polskie, pyszne i pięknie opakowane.
-
Tak powstają parówki. Hit Internetu
Dajemy je dzieciom na śniadanie. Zjadamy w hot dogach. Chyba tylko dlatego, że nie wiemy jak się je robi.
-
Wielkie żarcie – reality show
Luis Bunuel, twórca filmu „Wielkie żarcie” z pewnością w grobie się przewraca patrząc na mok-bang czyli wielkie żarcie w wersji reality show.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...