Własny piec do pizzy!

Drukuj
zdj. materiały prasowe
Jak u Mammy to małe rodzinne przedsiębiorstwo, sprowadzające do Polski domowe piece do pizzy i najlepszej jakości włoskie produkty spożywcze.

Pomysłodawcy projektu , Michał Adamczyk i Kamila Kornacka po powrocie z Włoch, próbowali odnaleźć w Warszawie smak włoskiej pizzy. Bezskutecznie. Postanowili zatem pójść dalej i znaleźć sposób, by samodzielnie móc przygotować taką pizzę w domu. Nawiązali więc współpracę z włoskim producentem pieców do domowego wypieku pizzy i okazało się, że był to strzał w 10! Włoską pizzę piecze się 3-5 minut w temperaturze 470 C. Żaden domowy piecyk nie daje się tak rozgrzać. Dlatego małe elektryczne piecyki Optima Electra Pizza Express Napoli, wymyślone specjalnie do pieczenia pizzy w wysokich temperaturach, cieszą się na całym świecie taką popularnością. Jak u Mammy, zaczęło sprowadzać je do Polski. Piecyki posiadają kamienny blat oraz dolny i górny element grzejny, dzięki czemu osiągają temperaturę pieczenia 470°C, niemożliwą do uzyskania w domowym piekarniku i wyższą niż w większości pieców do pizzy w restauracjach. Dodatkowo Jak u Mammy to sklep internetowy z produktami niezbędnymi do przygotowania pizzy. Znajdziemy tu mąki, pomidory, oliwy. Wszystko od sprawdzonych włoskich producentów.

Sklep pod adresem: www.jakumammy.pl

Maryla Musidłowska