Rękaw cukierniczy
DrukujRóżnego rodzaju, tuby, szpryce i inne urządzenia teoretycznie służące do dekorowania ciast i ciasteczek kremami i lukrami, dostępne w marketach, do niczego się nie nadają. Ich końcówki zatykają się, wypadają w najmniej spodziewanym momencie, trudno je umyć a jeszcze trudniej wepchnąć krem czy lukier do środka. Jednym słowem męka i rozczarowanie. To już lepiej wyciąć dziurkę w torebce foliowej i użyć jej do ozdabiania ciasta. Jeśli jednak lubisz dekorować wypieki, zainwestuj w jeden porządny rękaw cukierniczy. Będzie służył przez lata. Trzeba wybrać raczej większy niż malutki, bo jest wygodniejszy. Do rękawa trzeba kupić kilka końcówek, o różnych rozmiarach i kształtach. Najlepsze są rękawy silikonowe, bo niezwykle łatwo je umyć. Tradycyjne rękawy z materiału są wygodne w użyciu ale trudno się je myje (właściwie jest to pranie w pralce) a przed kolejnym użyciem muszą dokładnie wyschnąć. Tych wad nie mają rękawy silikonowe. Są znakomite., bardzo wygodne w użyciu, trwałe i łatwe w obsłudze.
mow