Nóż do ostryg
Nóż do ostryg musi mieć przede wszystkim mocny krótki uchwyt i dość grube, krótkie ostrze zakończone bardzo ostrym czubkiem.
Szerokość ostrza jest dyskusyjna. Jedni wolą węższe, inni bardzo szerokie, krótkie o trójkątnym kształcie. Noże do ostryg bywają też wyposażone w osłonę chroniącą palce. Do kupienia w sklepach ineternetowych w cenie 20-200 zł.
Rekawice do ostryg:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/akcesoria-kuchenne/metalowa-rekawica-do-otwierania-skorupiakow/
Otwieranie ostryg krok po kroku:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/kuchnia-porady/otwieranie-ostryg-krok-po-kroku/
Ostrygi najlepszym afrodyzjakiem! Więcej:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/inspiracje/najlepszy-z-afrodyzjakow/