Niby gadżet, ale jednak kto raz ubijał śmietanę w tym urządzeniu, ten pozostanie mu na zawsze wierny.
Akcesoria kuchenne
-
Palnik gazowy
Podręczny miotacz ognia jest absolutnie niezbędny, aby szybko i łatwo przygotować creme brulee. Dzięki niemu pyszna chrupiąca skorupka, pożądana przez amatorów tego deseru powstanie w ciągu kilku sekund. Palnik działa na zwykły gaz do zapalniczek.
-
Sitko do gotowania na parze
Jeśli jeszcze nie wiesz, czy lubisz potrawy gotowane na parze i nie chcesz inwestować w parowar, kup znacznie tańsze metalowe sitko do gotowania na parze.
-
Foremki do ciasteczek
Nadają się do pierniczków i kruchych ciasteczek. Warto przemyśleć zakup, aby mieć foremki w takich kształtach, jakie lubimy najbardziej. Im bardziej zwarty kształt foremki, tym łatwiej z niej korzystać.
-
Drewniany wałek i stolnica
Zestaw podstawowy w każdej kuchni. Większości ciast, pierogów i klusek nie da się po prostu zrobić, nie mając stolnicy i wałka.
-
Tarka do gałki muszkatołowej
Gałka muszkatołowa bardzo szybko wietrzeje. Nigdy nie należy kupować jej w formie zmielonej. Taka malutka tarka bardzo ułatwia starcie nieporęcznej kulki na świeży i aromatyczny proszek.
-
Żeliwny rondel
W przeciwieństwie do większości innych żeliwne naczynia są właściwie wieczne. A nieśmiertelność ma swoją cenę – niemałą. Dla tych wszystkich jednak, którzy lubią potrawy długo gotowane sprzęt podstawowy.
-
Miarki do produktów suchych
Dokładne odmierzenie produktów – zwłaszcza dla początkujących miłośników gotowania – to podstawa sukcesu. Dla bardziej zaawansowanych w sztuce kuchennej wielka wygoda. Warto zainwestować w miarki do produktów suchych i do płynów.
-
Foremka na muffinki
Nie tylko miłośnicy tego amerykańskiego wynalazku będą mieli pożytek z takiej foremki. Można jej używać także do pieczenia tradycyjnych babeczek z ucieranego ciasta. Jest wygodna, bo nie musimy żonglować w gorącym piekarniku pojedynczymi foremkami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...