Pyszne są młode kartofelki. Okropne jest skrobanie młodych kartofelków. Dobrze, że są skrobaczki!
Akcesoria kuchenne
-
Maszynka do mielenia bakalii
To rzecz absolutnie niezbędna dla każdego, kto lubi wypieki. Nie zastąpi jej ani młynek do kawy, ani maszynka do mielenia mięsa, ani tarka.
-
Zestaw narzędzi do grillowania
Kto kocha grillowanie, powinien zaopatrzyć się w zestaw profesjonalnych narzędzi. Te najbardziej eleganckie zapakowane są w poręczne, łatwe do wrzucenia do bagażnika walizeczki.
-
Piekarnik czysty jak natura
Kto próbował wyszorować wnętrze piekarnika z zaschniętego tłuszczu, ten wie, że zadanie nie jest proste. Zwykle używamy do tego silnych detergentów i tracimy mnóstwo czasu. Fajnie, że firmy produkujące AGD wymyśliły wreszcie system dzięki któremu...
-
Nóż do ostryg
Nóż do ostryg musi mieć przede wszystkim mocny krótki uchwyt i dość grube, krótkie ostrze zakończone bardzo ostrym czubkiem.
-
Metalowa rękawica do otwierania skoru...
Niezbędne akcesorium każdego profesjonalnego otwieracza ostryg, i małż świętego Jakuba, po polsku nazywanych przegrzebkami.
-
Suszarka do warzyw i owoców
Suszenie jest najstarszą formą konserwowania żywności. I jedna z najzdrowszych. Warto mieć suszarkę, bo w naszym klimacie trudno liczyć na wystarczająco silne słońce jesienią, czyli w porze suszenia grzybów i warzyw.
-
Sok, a może przecier?
Sok? Wrzucam owoce lub warzywa do sokowirówki i 30 proc. cennych składników… wyrzucam do śmieci. Przecier? Przeciskam oporne kulki mozolnie przez gęste sito aż mi ręka cierpnie. Męczące…
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...