Podana w ten sposób pierś z kurczaka staje się daniem eleganckim.
Kuchnia
-
-
Niedobrze dostać harbuza…
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studzenia, a nie pobudzania zapałów miłosnych.
-
Wirówka do sałaty
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Witajcie młode kartofelki!
Są! Już są! Kształtne, malutkie irgi z polskich pół! Dawajcie je na stół! Sprawa jest prosta. Myjemy, gotujemy, krasimy masłem i posypujemy koperkiem. A są jeszcze inne, nie mniej apetyczne sposoby!
-
Omlet ze szparagami i koperkiem
Sezonowa odmiana hiszpańskiej frtittaty.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Sałatka z zielonych szparagów
Surowe główki delikatnych zielonych szparagów znakomicie nadają się na wiosenną sałatkę.
Czas przygotowania 5 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Risotto ze szparagami
Sezon na szparagi trwa krótko – korzystajmy!
Czas przygotowania 40 min. Trudność Czas oczekiwania 5 min. Porcja dla Składników 10 -
Sałatka z pieczeni z rzodkiewką
Znakomity sposób na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Wegańskie lody pistacjowe
Bardziej intensywny smak tych lodów uzyskamy dodając pastę z pistacji.
Czas przygotowania 5 min. Trudność Czas oczekiwania 12 godz. Porcja dla Składników 3 -
Kotleciki cukiniowe
Błyskawiczny, zdrowy i pyszny obiad.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 20 min. Porcja dla Składników 11
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...