Koktajl z krewetek to słynna przystawka składająca się z gotowanych owoców morza w sosie Marie Rose tzw. koktajlowym, podawana w kieliszku do Marti...
Kuchnia
-
-
Przetwory - pasteryzacja
Robienie przetworów to dobry pomysł na to by zatrzymać na dłużej smak naszych ulubionych owoców i warzyw. Domowe wyroby po pierwsze dają nam gwarancję smaku i jakości a po drugie ich robienie przynosi ogrom satysfakcji. Dla tych, którzy mają pewne...
-
Rosyjska zupa rybna
Ucha to jedna z najstarszych potraw kuchni rosyjskiej. Przygotowaną z kilku gatunków ryb zupę, charakteryzuję niesamowity, wędzony aromat. Tradycyj...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 11 -
Gruszki warto jeść
Sezon na nie wciąż trwa, więc korzystajmy, bo są nie tylko smaczne i zdrowe ale też pochodzą z polskich upraw, a jak wiadomo najlepiej żywić się tym, co w sezonie wyrasta za płotem.
-
Grzanka z camembertem i gruszką
Znakomity pomysł na pyszną kolację.
Czas przygotowania 15 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Gruszka z awokado i ogórkiem
Dodatek pasty sezamowej nadaje tej sałatce oryginalny smak.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Dynia z gruszką, orzechami i serem
Pojawiły się pierwsze dynie. Warto spróbować tej sałatki.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 11 -
Gruszka z grilla na sałacie
Klasyczne połączenie gruszki i sera pleśniowego w wersji grillowej.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Gruszka z szynką parmeńską
Nie tylko melon znakomicie akompaniuje szynce parmeńskiej
Czas przygotowania 5 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Rukola z arbuzem i fetą
Arbuz nadaje tej sałatce smak lata.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 9
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...