Idealne danie na jesienny lunch.
Kuchnia
-
-
Kapusta z Brukseli
„ Nie bądź dla mnie taka wielka – odpowiada jej brukselka. Widzieliście jaka krewka? – zaperzyła się marchewka…”.
-
Surówka z marchewki po hindusku.
Dodatek kuminu i soku z pomarańczy nadaje tej surówce egzotyczny aromat.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Surówka z marchewki z winegretem
Warto spróbować innej niż tradycyjna polska surówki z marchewki.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Karczochy - bez obaw
Karczochy to jedne z tych warzyw, do których Polacy podchodzą z rezerwą. Ostre liście i nietuzinkowy kształt, najwyraźniej odstraszają amatorskich kucharzy. Nie widzą oni bowiem, od której strony dobrać się do tego budzącego grozę warzywa. Warto s...
-
Placek ze śliwkami i kruszonką
Z tej proporcji wychodzi ogromna blacha pysznego ciasta.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 9 -
Kasza jaglana ze śliwkami
Bardzo zdrowe i pyszne śniadanie.
Czas przygotowania 35 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Chili con carne - przepis tradycyjny
Chili con carne jest idealnym przykładem kuchni tex-mex, czyli połączenia teksańskich i meksykańskich smaków w jednej potrawie. W Stanach Zjednoczo...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 14 -
Pieczona dorada po hiszpańsku
Klasyczny sposób przyrządzania dorady. Szybki, prosty i bardzo efektowny.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Mufinki ze śliwkami
Te mufinki najlepiej udają się z węgierek.
Czas przygotowania 45 min. Trudność Porcja dla Składników 9
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...