Syrop z cebuli to doskonały, naturalny lek, który łagodzi kaszel i ból gardła oraz wzmacnia odporność.
Kuchnia
-
-
Eklerki z francuskim kremem budyniowy...
Znane na całym świecie ciastka wykonane z delikatnego parzonego ciasta, wypełnione słodkim kremem i koniecznie polane czekoladą lub lukrem. Eklerki...
Czas przygotowania 40 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 9 -
Ciasto parzone
Przepis podstawowy na ciasto parzone wykorzystywane do eklerek, ptysiów (słodkich i wytrawnych), czy hiszpańskich churros.
Czas przygotowania 25 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 5 -
Pierogi z bryndzą i cząbrem
Pierogi z bryndzą i cząbrem to podkarpacka wariacja na temat tradycyjnych ruskich. Tak przygotowane pierogi mają wyrazisty, słonawy smak i doskonał...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 10 min. Porcja dla Składników 10 -
Naleśniki ze szpinakiem, rodzynkami i...
Uwielbiane przez wszystkich naleśniki ze szpinakiem. Tym razem w nowej odsłonie – z rodzynkami, orzechami i aromatyczną gorgonzolą.
Czas przygotowania 45 min. Trudność Czas oczekiwania 10 dni Porcja dla Składników 10 -
Zupa kartoflanka z zacierkami „Dziad ...
W XIX wieku, kiedy ziemniaki rozprzestrzeniły się w regionie Bieszczad, stały się jednym z głównych składników diety miejscowej ludności. Stanowiły...
Czas przygotowania 25 min. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. 20 min. Porcja dla Składników 11 -
Kotlet pożarski
Potrawa pochodzenia rosyjskiego. Ulubione danie cara Mikołaja I.
Czas przygotowania Trudność Porcja dla Składników 9 -
Sztuka mięsa w sosie cebulowym
W dawnej kuchni staropolskiej największym uznaniem wśród mięs cieszyła się wołowina. To z niej najczęściej przygotowywano danie zwane „sztuką mięsa...
Czas przygotowania 15 min. Trudność Czas oczekiwania 2 min. Porcja dla Składników 11 -
Makaron z dyni - przepis podstawowy
Spaghetti z dyni to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych makaronów. Doskonale komponuje się zarówno z klasycznymi sosami jak i prostymi dodatkami np...
Czas przygotowania 5 min. Trudność Czas oczekiwania 40 min. Porcja dla Składników 5 -
Pieczona brukselka z winogronami
Brukselka to pyszne, jesienne warzywo. Jeśli znudził się Wam klasyczny przepis – z zasmażaną bułką tartą, polecamy wersję z winogronami i orzechami.
Czas przygotowania 5 min. Trudność Czas oczekiwania 25 min. Porcja dla Składników 7
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...