Coraz częściej zamiast suszonych przypraw ziołowych stosujemy świeże, prosto z doniczki.
Porady
-
Moda na mikrozieleninę
Jeśli lubisz zdrowo się odżywiać, ale znudziły ci się już trochę kiełki – spróbuj mikrozieleniy – młodziutkich siewek, mających zazwyczaj tylko po 2 listki.
-
Rabarbar smaczny i piękny
Placek z rabarbarem otwiera listę najsmaczniejszych przebojów sezonu letniego.
-
Trawnik kontra mech
Ładny i zadbany trawnik jest ozdobą każdego ogrodu. Niestety często niszczy go mech.
-
Sielskie klimaty
Urządzenia AGD w stylu „country” są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą urządzić swoją kuchnię w stylu rustykalnym.
-
Jajka z czuprynką
Jeżeli chcecie cieszyć się świeżymi listkami zdrowej rzeżuchy w Wielką Niedzielę, to dziś jest ostatni dzwonek na wysianie jej nasionek na wilgotnym podłożu.
-
Sianie dla początkujących
Tak naprawdę sianie jest bardzo proste. Trzeba tylko znać kilka podstawowych zasad. Resztę zrobi za nas przyroda.
-
Ostatni dzwonek na pomidory
Sadzonki pomidorów można oczywiście kupić. Ale samodzielne wyhodowanie ich od nasionka, to dopiero jest wyzwanie i znakomita zabawa.
-
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
-
W wymagającej dla roślin przestrzeni, składającej się ze spadzistych wzgórz, dzielenie pną się ró...
-
Południowy Tyrol gdzie język niemiecki płynnie łączy się z językiem włoskim to niesamowite miejsc...
-
Piszecie do nas, że przepisy z miarami na łyżki/szklanki są najłatwiejsze. Przygotowaliśmy wobec ...
-
Sezon na szparagi trwa od początków maja do końca czerwca, najdalej połowy lipca. Króciutko. Są t...