Słoje pękate pęczakiem
DrukujTo ładne i higieniczne rozwiązanie wprowadza ład do kuchennego wnętrza. Dzięki niemu nie trzeba patrzeć na wątpliwej urody opakowania i logotypy produktów, tylko na ich piękną i smaczną zawartość. Ziarna zbóż, mąka, cukier, suchy groch, soczewica i fasole, zamknięte w słojach długo zachowują świeżość i nie mogą stać się karmą dla insektów (czego nie lubi żaden kucharz). W szklanych słojach widać zawartość, więc nie ma możliwości pomylenia składnika w ferworze kuchennych rewolucji. Dla uzyskania stuprocentowej pewności, do środka każdego słoja można włożyć karteczkę z nazwą produktu i datą przydatności do spożycia. Przezroczyste ścianki słoików pozwalają stwierdzić na pierwszy rzut oka, czy nie pora by już uzupełnić zapasy. No i, co nie bez znaczenia, słoje można stawiać na otwartych półkach, zwalniając miejsce w szafkach. Proste i praktyczne. Masz kaszę, masz słoje - masz ładnie zaaranżowane półki w kuchni! We wnętrzach rustykalnych i dworkowych, na wierzchu można też trzymać słoje z przetworami. Im słój większy tym lepiej wygląda.
Redakcja