Browar z duszą

Drukuj
mieszczanski.com/images/galeria1/245455454.jpg
Kuchenne rewolucje Magdy, to nie tylko zmiany w kuchni, ale też transformacja wnętrza. W cieszyńskim Browarze, inspiracją do zmiany był… smak piwa.

Jak na browar przystało podstawą i główną inspiracją jest tu piwo. Magda Gessler zrewolucjonizowała Browar inspirując się przydymionym, wędzonym smakiem Koźlaka. Wnętrze, które pierwotnie zdominowane było jasnym, żółtym kolorem, który absolutnie pozbawiał je charakteru, dzięki wprowadzeniu czarno-czerwonej kolorystyki dostało nowej energii. Stoły nakryto czarno-białymi obrusami i zastawą w tych samych kolorach. Zamiast małych, słabo widocznych obrazków na ścianach pojawiły się duże lustrami w złotych ramach. Nijakie, wzorzyste zasłony zastąpiły charakterne, ciemne, ciężkie kotary, zaś miedziane dzbanki, kwiaty i świece ociepliły surowe wnętrze. Zmiany wprowadzone prze Magdę spowodowały, że nijakie do tej pory miejsce, bardziej kojarzące się z kiepskim pubem stało się prawdziwym Browarem z piwną dusza.

Cieszyński Browar Mieszczański, sezon 7/odc. 2

A.O.